Objectius

Objectiu principal:
L’objectiu principal del projecte MINAQUA és el de precisar la solució tècnica i ambiental que permeti minimitzar el consum d’aigua de xarxa i reduir així el volum i la càrrega contaminant generada en l’activitat de Rentat de vehicles.
 Objectius específics:
  1. Demostrar que els tractaments tous poden tractar de forma efectiva l’aigua residual provinent dels sistemes de Rentat de vehicles.
  2. Demostrar que l’ús de detergents biodegradables innovadors poden ajudar a eliminar la brutícia dels vehicles i a la vegada reduir la quantitat d’aigua necessària per cada rentat.
  3. Demostrar que l’aplicació de productes finals (ceres i altres similars) respectuoses amb el medi ambient pot ajudar a allargar la vida útil del rentat, evitant l’acumulació de brutícia a la superfície del vehicle.
  4. Demostrar que la utilització d’aquests detergents i ceres ajuden a la reducció de la càrrega contaminant de l’aigua residual del procés de rentat, millorant l’eficiència del tractament.
  5. Verificar si la qualitat de l’aigua reciclada mitjançant sistemes de tractament tous és acceptable per certs processos de rentat de vehicles i d’aquesta manera aconseguir reduir el consum d’aigua de la xarxa.
  6. Publicar estudis tècnics i guies pràctiques per difondre els resultats i l’experiència del projecte a les diferents parts involucrades (àmbit científic, professional i públic en general), així com promoure la implementació d’aquestes guies i tecnologies en d’altres sectors.
  7. Finalment, promoure la gestió integral de l’aigua a través dels diferents estaments polítics. Per una banda, es pretén motivar la creació d’ordenances municipals referents al consum i a la qualitat de l’aigua, mencionant especialment la necessitat d’incloure tractaments de reciclatge de l’aigua a les activitats urbanes i industrials. Per l’altra, difondre les dades i millorar el control sobre el consum d’aigua i la seva contaminació a través de documents públics.
Les accions proposades per aconseguir els objectius del projecte s’han agrupat en quatre àrees de treball: condicions d’operació, detergents, tractament d’aigües i reciclatge. 1)      Optimitzar les condicions d’operació del Rentat -          Auditar consums d’aigua i productes, i determinar els punts crítics. . -          Identificar els subproductes de les substàncies utilitzades, identificar el seu impacte al medi ambient i a la salut de les persones. -          Avaluar tècnicament les condiciones d’operació (pressió, temps de reacció del detergent, condicions d’esbandit, etc.) i establir el protocol d’operació més adient. 2)      Establir l’ús de detergents i productes d’acabat més sostenibles -          Inventariar superfícies i brutícia que més arriba a la instal·lació de rentat. -          Formular nous detergents atenent a criteris de rentat i biodegradabilitat. -          Formular nous productes d’acabat (ceres i altres), atenent a criteris de prolongament de la capacitat de la superfície del vehicle de resistir a la brutícia i preparant la superfície per a posteriors neteges. 3)      Tractar l’aigua residual generada amb la tecnologia més apropiada -          Caracteritzar l’aigua residual produïda a la instal·lació de rentat de cotxes. -          Analitzar tecnologies de tractament no convencionals (tecnologies toves) potencials de ser utilitzades a les instal·lacions de rentat de vehicles. -          Dissenyar i construir dos plantes pilot diferents, basades en processos naturals de depuració, per demostrar el procés de recuperació d’aigües procedents de les instal·lacions de rentat de vehicles. 4)      Reutilitzar l’aigua reciclada -          Determinar les condicions de qualitat i quantitat de l’aigua reciclada que es requereixen en cada etapa del procés. -          Dissenyar el sistema hidràulic necessari per reconduir els fluxos d’aigua reciclada.

Leave a Reply

Darrera actualització

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?